طرح "هر خانه یک نهالستان " در همدان اجرا می شود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان ،رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: طرح «هرخانه یک نهالستان» به منظور مشارکت مردم در تولید و کاشت نهال در استان اجرا می شود که تاکنون در شهرستان های مختلف خیرین نسبت به تامین نهاده های مورد نیاز و تولید نهال اقدام کردند .
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان ،رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: طرح «هرخانه یک نهالستان» به منظور مشارکت مردم در تولید و کاشت نهال در استان اجرا می شود که تاکنون در شهرستان های مختلف خیرین نسبت به تامین نهاده های مورد نیاز و تولید نهال اقدام کردند
سید محمدامین مشعریان افزود : طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت برای کشور ضروری است که باید به مطالعه دقیق به صورت علمی و با مشارکت همه مردم و دستگاه ها اجرا شود که در همین راستا آموزش های لازم برای بهربرداران و مجریان طرح های منابع طبیعی ارائه می شود ..
رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان از انعقاد تفاهمنامه همکاری با دستگاههای مختلف اجرایی خبر داد و گفت: تاکنون ۱۸ تفاهم نامه منعقد شده که مشارکت دستگاه های اجرایی در این طرح را به همراه داشته است.
مشعریان تاکید کرد: همه افراد جامعه باید نسبت به حفظ عرصههای طبیعی که متعلق به خودشان است احساس مسئولیت کنند به ویژه در شرایطی که کشور با معضلات زیست محیطی نوظهور از جمله پدیده گرد و غبار مواجه است.
وی افزود: پدیده های نوظهور طبیعی نشان داد که عوارض و مخاطرات زیست محیطی و منابع طبیعی، تنها متوجه قشر یا سازمانی خاص نیست بلکه عموم جامعه را درگیر میکند.
رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان ۲ چالش منابع طبیعی را آتشسوزی در عرصههای منابع طبیعی مانند مراتع و جنگلها و پدیده خشکسالی و گرد و غبار دانست.
مشعریان بیان کرد: همه ساله با ورود به فصل گرم سال احتمال وقوع حریق در مراتع و جنگل ها افزایش مییابد بنابراین باید راهکارهای حفاظتی و پیشگیرانه برای حفاظت از عرصههای مرتعی و جنگلی در فصل گرم سال اندیشیده شود که نخستین آن آگاهی مردم نسبت به پیشگیری از وقوع حریق در جنگلها است.
وی با تاکید بر اینکه عمده آتشسوزیها در جنگلها غیرعمدی است گفت: برای پیشگیری از وقوع احتمالی هرگونه حریق در عرصه های طبیعی باید با ارائه آموزشهای لازم، هم استانی ها را نسبت به صیانت از منابع طبیعی حساس و آگاه کرد.
رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان افزود: بسیاری از آتشسوزی ها سهوی است یعنی با رها کردن یک بطری شیشهای با خاصیت ذره بینی در جنگل ها یا سهل انگاری در خاموش کردن آتشی که در طبیعت برای تفریح و گرم کردن غذا روشن شده، شاهد وقوع آتشسوزی گسترده در عرصههای جنگلی و مرتعی میشویم.
مشعریان ادامه داد: البته برخی آتشسوزیها با هدف تخریب و تصرف منابع طبیعی از سوی سودجویان رخ میدهد که با توجه به اینکه قانون مجازاتی مشخص و قاطعی را برای متخلفان در نظر گرفته است، با سودجویان و تخریبکنندگان عرصههای زیستمحیطی از جمله جنگلها و مراتع به شدت برخورد می شود.
وی ادامه داد: علاوه بر تاکید بر ضرورت توجه به آموزش، مسائل فنی همچون احداث آتشبر، هرس درختان، پاکسازی تشتکهای درختان، استقرار نگهبان و محافظ در جنگلکاریها برای جلوگیری از آتشسوزی در عرصههای طبیعی و جنگلکاریها در استان همدان صورت گرفته است.
رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان یادآوری کرد: روند و گستره آتش سوزی در همدان به علت هماهنگی بین بخشی، برگزاری دوره های آموزشی و تلاش مجموعه همکاران روند کاهشی داشته است به گونه ای که سال گذشته ۱۰ هکتار از عرصه های منابع طبیعی استان طعمه حریق شد.
مشعریان درباره طرح همیاران طبیعت نیز گفت: همیاران طبیعت گروه های مختلف مردمی هستند که به صورت
مشعریان درباره طرح همیاران طبیعت نیز گفت: همیاران طبیعت گروه های مختلف مردمی هستند که به صورت
خودجوش و داوطلبانه در حفظ و فرهنگ سازی منابع طبیعی مشارکت داشته و بسیار تاثیرگذار هستند و در سه گروه محافظ، مروج و دانش آموز تقسیم بندی می شوند.
وی افزود: برای هرکدام از گروه های اشاره شده پس از ثبت نام در سامانه همیار طبیعت آموزش های لازم و متناسب ارائه سپس کارت همیار طبیعت به آنها اهدا می شود که در حال حاضر هشت هزار نفر در همدان همیار طبیعت شدند.
رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان ادامه داد: گروه های مدیریت پیشگیری و اطفای حریق با حضور همیاران طبیعت محافظ تشکیل شد تا با توجه به فرهنگسازی و آمادگی یگان حفاظت در شهرستانها، حریق گسترده و عمیقی در عرصههای طیبعی استان رخ ندهد.
مشعریان با بیان اینکه برای همیاران طبیعت کارت صادر و از اقدامات تشویقی و ترویجی نیز بهرهمند میشوند اضافه کرد: همیاران طبیعت در برابر منابع طبیعی احساس مسئولیت کرده و با گزارش کوچکترین تخریب یا آتشسوزی، دیگران را نیز به حفظ منابع طبیعی تشویق میکند وی از هم استانی ها و طبیعت گردان خواست در صورت مشاهده آتشسوزی و تخریب منابع طبیعی موضوع را از طریق تماس با سامانه ۱۵۰۴ و ۱۳۹ اطلاع رسانی کنند تا یگان حفاظت در کوتاهترین زمان ممکن اقدامات لازم را انجام دهند.
رئیس اداره آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان ادامه داد: به منظور اطفای حریق کشیکهای ۲۴ ساعته با اولویت پیشگیری از وقوع حریق هرساله تشکیل میشود.
مشعریان با بیان اینکه همدان استانی مرتعی است و جنگل های طبیعی به میزان بسیار محدود دارد، تصریح کرد: مراتع بسیار با ارزش هستند چرا که گونههای منحصربه فردی و در خطر انقراض در ان وجود دارد که باید نسبت به حفظ آن تلاش شود.
ارسال به دوست