تولید سالانه یک و نیم میلیون اصله نهال در نهالستان قدس ملایر
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیز داری شهرستان ملایر گفت: سالانه حدود یک و نیم میلیون اصله نهال در نهالستان قدس ملایر تولید می شود که بهترین زمان کاشت نهال از طریق قلمه اسفند ماه و بهترین زمان برای کاشت بذر آبان ماه است
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیز داری شهرستان ملایر گفت: سالانه حدود یک و نیم میلیون اصله نهال در نهالستان قدس ملایر تولید می شود که بهترین زمان کاشت نهال از طریق قلمه اسفند ماه و بهترین زمان برای کاشت بذر آبان ماه است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان ، جواد زنگنه در بازدید علمی دانش آموزان دبستان پسرانه شهید رجایی ملایر از نهالستان قدس با بیان اینکه طرح کاشت یک میلیارد درخت از سال ۱۴۰۲آغاز شده اظهار کرد: بر اساس این طرح طی ۴سال یک میلیارد نهال در سطح کشور کاشته می شود.
وی افزود: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت سه هدف اساسی شامل کاهش کربن، جبران روند تخریب جنگلها در سالهای اخیر و افزایش سرانه فضای سبز در کشور را دنبال میکند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیز داری شهرستان ملایر گفت: با توجه به آمارها کشور ما یکی از ۱۰کشور تولید کننده کربن جهان است ولی از نظر ترسیب کربن رتبه بین ۴۰تا ۵۰را داریم و درخت بهترین منبع ترسیب کربن در جهان است.
وی بیان کرد: از سوی دیگر دنیا و بسیاری از کشورها برای فائق آمدن به این مشکلات و تحت فشار کنوانسیونهای مقابله با آب و هوایی تصمیم گرفته تا سال 2030 یک تریلیارد درخت بکارد و سهم کشور ما یک میلیارد درخت است.
زنگنه با تاکید بر لزوم حمایت از « طرح مردمی کشت یک میلیارد درخت»، گفت: سهم هر ایرانی ۳اصله نهال که سالانه ۲۵۰میلیون درخت میشود و طی ۴سال به یک میلیارد درخت میرسد، ایم امر یک تکلیف شرعی شده است.
وی بیان کرد: این طرح با مشارکت بخش خصوصی و پویشهای مردمی (مردم نهاد ) انجام می شود که سهمیه استان همدان سه میلیون اصله نهال است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیز داری شهرستان ملایر با بیان اینکه بزرگترین نهالستان استان همدان با 16 هکتار وسعت است افزود: در این نهالستان از طریق کشت زمینی و گلدانی تولید نهال را داریم .
وی تاکید کرد: گونههای تولید شده در نهالستان ملایر شامل زبان گنجشک، افرا، اقاقیا، بنه، داغداغان، بلوط، بادامک، بادام شیرین کاج و سرو، سنجد، توت و صنوبر است که از طریق بذر و قلمه تولید میشوند.
زنگنه گفت: سالانه حدود یک و نیم میلیون اصله نهال در نهالستان قدس ملایر تولید می شود که بهترین زمان کاشت نهال از طریق قلمه اسفند ماه و بهترین زمان برای کاشت بذر آبان ماه است.
وی تصریح کرد: یکی از تاثیرات این طرح در ملایر به غیر از موارد گفته شده افزایش سرانه فضای سبز ملایر به حدود 22 متر مربع برای هر فرد که نسبت به شهرهای دیگر استان و حتی کشور در وضعیت خوبی قرار میگیرد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیز داری ملایر گفت: شهرستان ملایر با توجه به دارا بودن تنها نهالستان استان همدان هم نقش تولید کننده نهال در سطح استان دارد و هم برای کشت و زراعت چوب و توسعه ی فضای سبز در سطح خود شهرستان ملایر از این نهالستان استفاده می شود.
گفتنی است در این اردوی علمی دانش آموزان مدرسه شهید رجایی از بخش های مختلف نهالستان قدس بازدید و با نحوه کاشت و پرورش انواع نهال ها با توضیحات کارشناسان اداره منابع طبیعی آشنا شدند.
ارسال به دوست