درکارگروه کاهش آلودگی هوا
کاشت نهال مناسبت ترین راهبرد در کنترل گرد و غبار است

تاریخ انتشار : 1402/02/11 - ساعت انتشار: ١٣:٤٤ - گروه خبری : اخبار استان

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان گفت: این استان دارای چهار دشت غبار خیز است که یکی از راه های مهم برای کاهش و کنترل این معضل زیست محیطی کاشت گونه های کم آب بر و انواع درخت در این مناطق است.


معاون هماهنگی امورعمرانی استاندارهمدان در کارگروه کاهش آلدگی هوا در همدان گفت: برنامه ۱۰ ساله کاهش آلودگی هوا تدوین شده و یک سال از آن گذشته است که برای سال دوم اجرای این طرح باید برش یکساله نقش و تکالیف هر یک از دستگاه مشخص شود.

 فرزاد تیموری در ادامه گفت: باید به صورت ریز و جزئی نقش هر یک از دستگاه ها در کاهش آلودگی هوا، میزان کاشت نهال در یک پهنه ، نوع گونه و برنامه های پیش بینی شده ارائه شود.

تیموری با بیان اینکه میزان بودجه مورد نیاز برای هر یک از طرح ها در رایزنی با سازمان برنامه و بودجه استان باید مشخص شود تاکید کرد: دستگاه ها گزارش اقدامات صورت گرفته در یکسال گذشته برای کاهش آلودگی هوا و علت اجرایی نشدن برخی برنامه ها را به دبیرخانه ارائه دهند.

وی افزود: باید وسعت کانون های بحرانی موجود در محدوده غبار خیز مشخص و اینکه در ۹ سال آینده چه کارهایی باید در این نقاط انجام شود و دستگاه ها چه تکلیفی دارند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار همدان گفت: حین مطالعه پهنه های غبار خیز باید مالکیت دولتی یا خصوصی بودن این مناطق نیز بررسی شود و در ادامه می توان با انعقاد قرارداد با تشکل های مردم نهاد به خصوص نیروهای بسیج سازندگی نسبت به کاشت گونه های کم آب بر با سود دهی بالا از جمله زعفران در این مناطق کار شود.
تیموری با بیان اینکه پهنه ها غبارخیز مبتنی بر مطالعات علمی است اظهار داشت: کمیته فنی و علمی باید تشکیل و نسبت به بررسی مناطق بحرانی اقدام کند.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 


خروج




-->